Perpetuum – Gradual Decay Of Conscience

Perpetuum – Gradual Decay Of Conscience
Australis Records, 2009

Uit Chili ken ik niet veel bands. Perpetuum kende ik ook niet. Ze brachten eind vorig jaar een cd uit die nu pas in Europa verkrijgbaar blijkt te zijn. Ze maken een mix tussen black en death metal, althans, zoveel wordt beweerd. Dit is hun debuut.

Alledaags is het zeker niet. Een transparante vorm van technisch onderlegde metal met een bruut randje van verstaanbare dubbele grunts en enkele stevige drumpartijen. Behoorlijk veel progressieve elementen, avontuurlijke composities, veel muzikaliteit. Een vergelijking is onbegonnen werk, al kom je met ouder werk van Opeth nog het dichtst in de buurt. Atypische ritmes komen er in voor, zoals die bij landgenoten Coprofago de klok rond worden gebruikt, maar ook schreeuwerige postcore-riffs, pingel-en beukwerk à la Suffocation en ouderwetse black metal-versnellingen. Je zou denken dat het een chaos van jewelste wordt maar dat is echter niet het geval dankzij de naadloze overgangen. Ik vraag me alleen af of hier veel mensen voor open zullen staan.

Laat u niet ontmoedigen door de gedateerde productie, dit is zeker een tip voor extreme metal-fans die het hele buffet willen doorspartelen. Progressief, zonder ook maar ergens overdreven technisch te worden. Interessante plaat, voor de “meerwaardezoekers”.

Tracklisting:

    Perpetuum

  1. Arquetipos
  2. Monoliths
  3. Unmerciful Despair
  4. Into The Deepest Darkness
  5. Stigmata
  6. Scourging The Foe
  7. Through The Path Of Eternity
  8. Grunts Of The Shoggoths
  9. Psicosis

Line-up:

  • Juan Díaz – Bass
  • Carlos Fuentes – Drums
  • Cristóbal González – Guitars, Vocals
  • Diego Ilabaca – Guitars
  • Alejandro Ruiz – Vocals

Links: