Eardelete – Scalpelogy

Eardelete – Scalpelogy
Obscene Productions, 2010

Kennen jullie Negligent Collateral Collapse nog? Typische Tsjechische gore grindcore, een archetypisch voorbeeld zeg maar van hoe ze in Tsjechië over grindcore denken. Wel, die band is een tijd terug veranderd in Eardelete. Een band met een voorgeschiedenis dus.

Op het vorige album leek deze band nog op weg om de zoveelste beukbende te worden zonder eigen gezicht. Dat is hier wel even anders uitgedraaid. Dit is maniakaal catchy gewoon. Als kinderversjes zo simpel en toch zo volgepompt met impulsen, zo overweldigend komt Eardelete voor de dag. Herkenbare deuntjes met veel en vooral perfect gedoseerde blasts, veel pitchcontrol aan de mic’s en wederom catchy riffs (denk Macabre). Het klinkt bijlange niet goedkoop of imbeciel zoals de meeste goregrindorkestjes, integendeel, het klinkt bijzonder menselijk (vleselijk) en dynamisch. Je merkt ook meteen dat hier een band aan het werk is en niet een of andere gestoorde ziel die alles in zijn kelder klaarmaakt.

Prima goregrind meets brutale death metal, met een obsessie voor scalpels, een van de betere in het genre dit jaar. Zeker een tip voor mensen met andere Obscene Productions-releases in hun kast of fans van Hymen Holocaust en consoorten. Enjoy!

Tracklisting:
eardelete

  1. Intro-Watch
  2. Tempering In Steel
  3. Cutting
  4. Incision And Drainage
  5. Scalpelogy
  6. Scalpel Injuries
  7. Surgical Scalpels
  8. Plastic Surgery
  9. Scalpel Blade Removers
  10. Surgical Procedures
  11. Metallurgy
  12. Clinical Lancing
  13. Stainless Steel
  14. Gripping A Medical Scalpel
  15. Steel Alloy
  16. Scalpelling
  17. Scars
  18. Scalpel Safety

Line-up:

  • Paul – Vocal
  • Robocop – Guitar
  • Brain – Guitar
  • Buraak – Bass
  • Misa – Drums

Links: