Defeated Sanity – Chapters of Repugnance

Defeated Sanity – Chapters of Repugnance
Willowtip Records, 2010

Defeated Sanity heb ik altijd een berebrute band gevonden. Niets meer, niets minder. Ik begreep dan ook niet dat er zoveel mooie woordjes verteld werden over deze band de laatste tijd. A.J. Magana, ex-Disgorge vocalist en frontman van de band is waarschijnlijk de bekendste persoon in de line-up van deze Duitse band en dit is hun derde langspeler.

Na een dreunende intro breekt de hel los. Een dof bombardement van slagen en pulken dat laag tegen de grond voorbij raast. Van bij het tweede nummer Consumed by Repugnance is duidelijk dat de brute en zeer ritmische slam afgewisseld onderbroken wordt door korte technische gitaarsecties en hier en daar door langer fusiongefriemel. Waar ik bij veel technische bands het gevoel heb dat het niet langer over nummers gaat maar over een collage van complexe constructies, is dat bij Defeated Sanity niet het geval. De toegankelijkheid is een stuk hoger, ook al is het bruter dan een hoop andere Willowtip bands.

Deze schijf is de aanschaf zeker waard, alleen al voor de indrukwekkende ritmesectie en de grommende bas. De zang is vrij monotoom. Mij stoorde dat niet echt, er viel genoeg te beleven bezijden de vlakke grunt. Naar het schijnt klinkt deze nieuwe cd iets beter dan hun vorige en toch ga ik ook die opzoeken. Een tip voor fans van het bruter-dan-bruut deathmetal genre die je normaal op Unique Leader Records vindt.

Tracklisting:

DS

  1. Introitus 03:01
  2. Consumed by Repugnance
  3. Carnal Deliverance
  4. Salacious Affinity
  5. Engulfed in Excruciation
  6. Coerced into Idolatry
  7. Blissfully Exsanguinated
  8. Calculated Barbarity
  9. Lurid Assimilation

Line-up:

  • A.J. Magana – Vocals
  • Christian Kúhn – Guitar
  • Jacob Schmidt – Bass
  • Lille Gruber – Drums

Links: