Kissin’ Dynamite – Addicted To Metal

Kissin’ Dynamite – Addicted To Metal
EMI, 2010

EMI? In Duitsland loopt men blijkbaar warm van deze band, Kissin’ Dynamite, toe aan zijn tweede album. De cover doet trouwens erg denken aan Anvil, maar verder gaat de vergelijking niet op.

Deze bende jonkies heeft het helemaal voor elkaar. Op het openingsnummer komt ene Udo Dirkschneider meezingen, het klassieke Accept-gevoel druipt er dan ook vanaf. Een stevige kraker waar menig Judas Priest-fan op zal meejoelen. Daarna wordt het iets energieker en komt er wat meer power aan te pas. Op zijn Duits zullen we maar zeggen. De refreinen staan centraal en voor de rest is het vooral ambiance en vrolijkheid troef. Om eerlijk te zijn voelt het ongemakkelijk aan dat zoveel cliché’s en traditionele toestanden toch lekker kunnen klinken maar het is niet anders. Het rockt, zwiert en is ideaal met de zon op je smoel en een bende halfnaakte vrouwenlijven in je buurt. Zelfs de kleverige Bon Jovi-ballad is niet vergeten (High Enough, een Damned Yankees-cover). En… geen Duits accent!

Supergladde moderne Duitse heavy metal met stevige balletjes. Heel erg been there heard that, maar toch… Een tip voor de liefhebbers van metal, yeah ow yeaaaaah-metal.

Tracklisting:

    Kissin

  1. Addicted To Metal
  2. Run For Your Life
  3. Supersonic Killer
  4. High Enough
  5. Love Me Hate Me
  6. Hysteria
  7. All Against All
  8. In The Name Of Iron Fist
  9. Assassins Of Love
  10. Why Can’t You Hear Me
  11. We Want More
  12. Metal Nation

Line-up:

  • Johannes Braun – Vocals
  • Andre Braun – Guitar
  • Jim Müller – Guitar
  • Steffen Haile – Bass
  • Andreas Schnitzer – Drums

Links: