Child Abuse – Cut and Run

Child Abuse – Cut and Run
Lovepump United, 2010

Een zekere user op ons gemeenschappelijke forum raadde mij deze band aan, gezien hij de bandnaam relevant vond met mijn Belg-zijn. Nu, dat ga ik niet uit de weg. Child Abuse is bovendien geen ordinaire death metal-band maar een freaky ranzig zooitje muzikanten met veel herrie. Fijne zaak.

Godverdomme wat een enerverende toestanden zijn me dit. Irritante scherpe tonen en noise-achtige gitaren met een onverstoorbaar progressief (door)beukeffect. Een kruising van math en postcore, met jazz en metalklanken. Een beetje als Daughters, Zeni Geva of Ruins zo u wil, maar dan minder verfijnd en impulsiever. Constant op de kruising tussen treiterige en lawaaierige pieptonen en complexe riffs, met een ingehouden schizofreen klinkende zanger die zeer polyvalent en gedoseerd gebruik maakt van zijn stembanden en mondholte.

Werkelijk enerverend tot op het bot. Sneu voor mensen met hartproblemen want dit werkt echt op ieders systeem. Een middel tegen asperine is het, maar ik kan het wel waarderen. Sterkte!

Tracklisting:

    CA

  1. Hold This
  2. Bebe
  3. Cut And Run
  4. Opportunity Zone
  5. Financial Burden
  6. Froze Toes

Line-up:

  • Oran Canfield – Drums
  • Luke Calzonetti – Keyboard, vocals
  • Tim Dahl – Bass

Links: