Void of Silence – The Grave of Civilization

Void of Silence – The Grave of Civilization
Code666, 2010

Doom metal is niet mijn favoriete genre, zeker niet. Bands als Mourning Beloveth en dergelijke, nee, laat maar liggen. Dit Void Of Silence echter is ondanks zijn Italiaanse afkomst een band die met Criteria ov 666 en Human Antithesis een onoverkomelijke doomband bleek. Onvermijdbaar als Portugese bosbranden zelfs. En nu heeft het met Brooke Johnson (The Axis of Peridition) opnieuw een merkwaardige zanger bij op zijn cv.

VOS

Je kunt veel zeggen met woorden, dit The Grave of Civilization behoeft eigenlijk mimiek om het te kunnen omschrijven. Dit is doom metal van hoge klasse. Diep ontroostbare vocalen in melancholische geluidsgevangenissen waar men krabbend met een stuk afgebroken nagel probeert uit te breken, teveergeefs. Met een neerwaartse en zich zeer traag voortbewegende spiraal van esoterische synths en gitaaraanrakingen dooft je levenslust als diepwitte sneeuw voor de gitzwarte zon. Langdurig uitgestelde executies in de makkelijk 15 aanslepende minuten tellende composities met ongrijpbare transcenderende resonantie. Een mens zou er lyrisch van worden.

Grootse verandering met vorige releases is zeker de typisch Britse aanpak van zanger Brooke met een frêle en breekbaar timbre. Ook de psychedelische trance in de keys zal liefhebbers van The Howling Void en misschien zelfs Esoteric relatief blij kunnen maken. Je weet wel… Grote aanrader. Luisteren naar: Temple of Stagnation.

Tracklisting:

    Pin Up

  1. Prelude to the Death of Hope
  2. The Grave of Civilisation
  3. Apt Epitaph
  4. Temple of Stagnation (D.F.M.I. MMX)
  5. None Shall Mourn
  6. Empty Echo

Line-up:

  • Brooke Johnson – Vocals
  • Riccardo Conforti – Drums, Keys, Samples
  • Ivan Zara – Guitars, Bass
  • Nicalos Damien – Piano

Links: