Fukpig – Belief Is The Death Of Intelligence

Fukpig – Belief Is The Death Of Intelligence
Feto Records, 2010

Necrofuckin’ yes! Fukpig baarde zonet zijn tweede album en het ligt nog na te smeulen van versheid. Hun eerste boorling Spewings from a Selfish Nation schopte het meteen in mijn jaarlijst, het ziet er naar uit dat het wederom van dattum is. De mannen van Mistress (en dus ook gedeeltelijk Anaal Nathrakh en Frost) doet het opnieuw.

Fukpigs

Van in den beginne wordt er op zijn Napalm Death‘s kwistig omgegaan met smerige grindcoreriffs, weerbarstige vocalen en vliegende drumtackels. Volgens hun website bestaan er ook maar twee beats, de D-beat en de blastbeat. Daar blijft het niet bij. Net als op de vorige plaat is de sfeer zo immens grimmig dat de term “necropunk” meer dan op zijn plaats is. Het is zo grimmig als Mayhem‘s Mysteriis of hetgeen je terugvindt in je oma’s nachtkastje. Ranzig tot en met. De obscure toetsen zijn niet meer zo nadrukkelijk aanwezig maar wanneer ze opgevoerd worden (Sadism In The Name Of God) is het hemeltergend huiveren geblazen. Maar dat is niet de enige sterkte van Fukpig. Ze zetten gewoon alles vast in de dikke mix, black, thrash ja zelfs heavy solo’s (Necessary Heresies), het is om buitenzinnig van te worden. En dan die teksten… za-lig!

Werkelijk fenomenale toestanden hoor je met dit Fukpig. Dit is dan ook verplichte kost voor liefhebbers gaande van Anaal Nathrakh, Impaled Nazarene, The Rotted, Wormrot of Wurdulak. Zonder meer één van de hoogtepunten uit de extreme muziek dit jaar. Fukpig for preisdent!

Tracklisting:Fukpig

  1. Die Bastard
  2. Britains Got Fucking Aids
  3. Necessary Heresies
  4. Mind Attack
  5. Belief Is the Death Of Intelligence
  6. Sadism In The Name Of God
  7. Dawn Of The Dumb
  8. This Is The News
  9. Greed Machine
  10. This Is England
  11. Midwinter
  12. As The World Screams In Pain
  13. One Nation Under One Eye
  14. Existential Terror
  15. All Of You Are Cunts And I Hope You Fucking Die

Line-up:

  • Drunk – Vocals
  • Misery – Guitar, bass
  • Migg – Drums, lead guitar

Links: