Debt of Nature – Crush, Kill and Burn

Debt of Nature – Crush, Kill and Burn
Deity Down Records, 2010

Het verhaal van Dept of Nature begint in 2006. Deze Duitsers brachten in eigen beheer een demo (2007) en de langspeler Dreams Kill on Command (2008) uit. Nu is het gezelschap aangesloten bij de Deity Down-familie en is het tijd om het grotere publiek te bereiken. Of dit gaat lukken met Crush, Kill and Burn is natuurlijk de vraag.

Debt of Nature maakt een mix van death metal en thrash op een manier die hier in ons land heel herkenbaar klinkt. Hoewel soms wat slordig doet deze band me denken aan het gebeuk van een Legion of the Damned, maar dan een stuk minder imposant. Ook liggen de death metal-invloeden er bij deze band wel een stuk dikker bovenop. Op het eerste gehoor klinkt dit voornamelijk bruut, chaotisch en genregetrouw zonder echte bijzonderheden. Geen enkel nummer blijft hangen, maar het is ook geen straf om dit meermaals per dag in te nemen. Qua productie rammelt er hier en daar wel iets, maar er is al heel wat verbeterd vergeleken met het geluid van de vorige plaat.

Debt of Nature zal op deze manier geen grote naam worden in het genre, maar het klinkt allemaal best lekker. Je kunt er naar luisteren en je kunt het laten liggen… je leven zal in beide gevallen niet drastisch veranderen. Gewoon lekker, maar verre van bijzonder.

Tracklisting:
Debt of Nature - Crush, Kil land Burn

  1. Intro (Debt Of Nature Reprise)
  2. Masturbator Generator
  3. Crush Kill and Burn
  4. Like Breeding Rats
  5. Insalata Tarantula
  6. Eisenfresser
  7. Why I Hate
  8. Nightmare of the Fashion Whore
  9. Blackguard
  10. Caterpillar Walk
  11. Demise of Dementia
  12. Peeping Tom

Line-up:

  • Marc Göhring – Vocals
  • Masae Dausend – Vocals
  • Simon Lukassek – Guitars
  • Marcus Italiani – Guitars, Backing Vocals
  • Stavro Kamari – Bass, Backing Vocals
  • Kevin Siepmann – Drums

Links: