Patria – Sovereign Misanthropy

Patria – Sovereign Misanthropy
Monokrom, 2010

2010 is een bewogen jaar voor Patria, de vierkoppig black metal-band uit Brazilië. Binnen een jaar brengt het gezelschap twee langspelers en een EP op de markt. De laatste langspeler viel onlangs op de mat. Sovereign Misanthropy heet ‘ie en er zijn slechts 500 handgenummerde exemplaren van.

Voor wie is dit weggelegd? Voor puristen, bepleiters van de grondbeginselen der zwart metaal. Patria staat ook op deze plaat garant voor een portie ijskoude en ongekend rauwe black metal, voorzien van een doods klinkende vocalist met parasiterende keelpoliepen. Kennen we dat inmiddels niet al een beetje? Jazeker, meer dan een beetje, maar Patria weet het op een degelijke en natuurgetrouwe manier te brengen en dat is noemenswaardig. Natuurlijk, het geluid is brak maar de uitvoering is geslaagd. Sowieso opvallend hoe dicht deze Amazone-zwemmers bij het Noorse geluidsdomein komen. Van slepend (Pest) tot furieus en snijdend (From the Solitude Veil), Patria geeft de verstokte black metal-liefhebber wat hij/zij wil.

Dit is niet voor iedereen weggelegd, daarvoor is dit wellicht te rauw, want geloof me, van oppoetsen hebben deze heren nooit gehoord. De uitvoering is echter prima en daarom verdient deze band een pluim. Gewoon lekker doorgaan. Voer voor liefhebbers van brakheid in combinatie met sfeer en muzikale nostalgie.

Tracklisting:
Patria - Sovereign Misanthropy

  1. Arson Cult
  2. Sovereign Misanthropy
  3. Choir of Damnation
  4. At Darkest Night
  5. Pest
  6. Dying Dream
  7. From the Solitude Veil
  8. Season of Shadows
  9. My Lady Princess of Hell (Songe D’Enfer cover)

Line-up:

  • Triumphsword – vocals
  • Mantus – drums
  • Kehrwald – guitars
  • Käffer – bass

Links: