Winterblind – Winterblind promo

Winterblind – Winterblind promo

Eigen Beheer, 2010

Zozo, een Belgische black metal-band. Helemaal nieuw voor mij dit gezelschap, ze zijn nochtans minderjarig. Hoe dan ook, deze band is na een demo uit 2007 toe aan zijn promodebuut. Een langspeelalbum met ambitie, dat in de eerste plaats de band naamsbekendheid moet bezorgen. Daar is niks mis mee.

Black metal dus? Wellicht wel, al zou je je het op bepaalde momenten wel afvragen. Winterblind is ondanks zijn jonge leeftijd bijzonder vaardig en mengt black metal met sfeervolle spanningsbogen, akoestische intermezzi, techniek en progressieve arrangementen. Zweedse jaren negentig-melodieën, neothrash-elementen, lange instrumentale passages met berekende avontuurlijkheid die fortuinlijk aflopen. Invloeden lopen van In Mourning tot Opeth tot Zweedse melodische black zoals Midvinter of The Moaning (maar dan zonder keys).

Ik mag concluderen dat dit een geslaagde promo is die laat horen waar de band nu al toe in staat is. Ondanks de jonge leeftijd is te horen dat ze veel techniek in huis hebben en ze toch het evenwicht opzoeken met agressie en power. Ik wens ze de nodige bekendheid toe en zet ze bij in de rij die Gorath momenteel aanvoert vanuit mijn landje. Puike prestatie ondanks een standaard productie (opgenomen in de Blackout Studio te Brussel). Tussen haakjes: via onderstaande link kunt u het gehele album gratis en legaal downloaden en beluisteren (password: winterblind).

Tracklisting:Winterblind

  1. Dance of Flames
  2. I, Rebirth
  3. Cries of the Mournfull
  4. At the Lake
  5. Shades of Grey
  6. Mirrors
  7. Conquering the Throne

Line-up:

  • Ferhirm – Vocals, rhythm guitar
  • Nathaniel Mon Père – Guitars
  • Benjamin Mon Père – Drums
  • De Jean – Bass

Links: