Destroying Divinity – Dark Future

Destroying Divinity – Dark Future
Brutal Bands, 2010

Na zes jaar stilte hebben de Tsjechen van Destroying Divinity weer een album klaarliggen. Het kwartet maakt brutal death metal volgens de bijgeleverde papieren. Niet uitzonderlijk voor een Tsjechisch collectief.

En bruut is het! Het tempo op Dark Future ligt voornamelijk hoog (denk aan blast-snelheden) en wanneer de boel wat trager wordt, compenseert drummer Ommurtag dat met rollende, dubbele basdrums. Ietwat misplaatst zijn sommige (overigens prima uitgevoerde) solo’s die duidelijk zijn gebaseerd op werk van de alom bekende oude rotten van Morbid Angel. Vocaal zit het goed, maar een death metal-fanaat met behoefte aan afwisseling zal zich op ten duur kunnen gaan ergeren aan het eentonige gepruttel van de zanger. Aan de andere kant: wat de beste man doet, doet ‘ie goed. De tegen de squeals aanliggende grunts passen prima bij het muzikale plaatje van Destroying Divinity. Het gebeurt zelden, maar het tempo wil ook wel eens tot een doomgehalte zakken. Dit gebeurt onder andere in Cult en hekkensluiter Face To Face To Destiny. Met name gedurende dat laatste nummer slaat de ongekende lompheid van de band nog eens keihard toe.

Het is allemaal leuk voor een luisterbeurt of twee á drie, maar daarna zal iedereen zich realiseren dat je in dit genre wel met iets heel bijzonders moet komen, wil je opvallen in die bomvolle massa aan bands. Niet slecht maar ook niet bijzonder. Desondanks een luisterbeurt waard.

Tracklisting:
Destroying Divinity - Dark Future

  1. To Live In Gloom Of The Beyond
  2. At War With Two Worlds
  3. Birth Of Faceless Killer
  4. Putrid Stench Of Past
  5. Undead In The Darkness
  6. Cult
  7. Prophecy
  8. Name Written With Blood
  9. Face To Face To Destiny

Line-up:

  • Erik – Vocals
  • Flagin – Guitar, Bass
  • Gassi – Guitar
  • Ommurtag – Drums

Links: