Victimizer – Tales of Loss and New Found Serenity

Victimizer – Tales of Loss and New Found Serenity
Deity Down Records, 2010

Er zullen heel wat mensen op de nieuwe plaat van Victimizer hebben zitten wachten. De band moet live een energieke en zeer strakke puinhoop creëeren en de kunst is natuurlijk om dat ook op een album voor elkaar te krijgen. Tales of Loss and New Found Serenity, zo heet ‘ie. Here we go.

Op deze langspeler krijg je als luisteraar een gevarieerde pot death metal in je strot geschoven. Meedogenloos is de band eigenlijk continu, maar men wil nog wel eens veranderen tussen melodie en gewoonweg rechttoe rechtaan beuken tot alles verwoest is. Zo is er toch een verschil tussen een track als A Psalm To The Fallen wat opvalt door het melodieuze (en overigens steengoede) leadwerk en bijvoorbeeld het verpletterende Past To Eulogy, wat eerder opvalt door de thrashy passages, dubbele vocalen en toch (maar in mindere mate) een dosis snijdend leadwerk. De brullende grunt van zanger Niels maakt het geheel een stuk energieker, dit omdat hij relatief verstaanbaar is, en dat komt het overzicht natuurlijk ook wel ten goede.

Productioneel is dit tot in de puntjes uitgewerkt zonder dat het zo’n plastic sound heeft meegekregen. Victimizer is een band die met dit album écht is gaan meetellen in de Nederlandse death metal-scene, en dat ligt voornamelijk aan de zeer energieke uitvoering. Hier mogen we trots op zijn. Ik houd de concertenlijst van deze mannen in de gaten. Aanrader!

Tracklisting:
Victimizer - Tales of Loss and New Found Serenity

  1. For What Matters Now
  2. A Psalm To The Fallen
  3. Bodhi’s Lyric
  4. Feeding The Rats
  5. Left Unsung
  6. Past The Eulogy
  7. To Preserve From Precipice
  8. Reunited For Eternity

Line-up:

  • Niels – Vocals
  • Richard – Guitars
  • Andrew – Guitars
  • Chris – Bass, Vocals
  • Romeo – Drums

Links: