Tankard – Vol(l)ume 14

Tankard – Vol(l)ume 14
AFM Records, 2010

Veertien albums in 28 jaar, het is niet voor iedere band weggelegd maar het lijkt alsof de heren van Tankard het gewoon eventjes doen en daarnaast hoorbaar nog lang niet aan het eind van hun latijn zijn. Vol(l)ume 14 dus, de opvolger van Thirst (2008).

Waar Thirst met momenten erg fel van leer trok, wil het materiaal op deze plaat nog wel eens wat tammer uit de hoek komen. Begrijp me niet verkeerd, Vol(l)ume 14 is wederom Tankard ten voeten uit, maar er is dit keer iets meer speelruimte gegeven aan de relaxed klinkende lead gitaar. Dit hoor je onder meer terug in Rules For Fools, Somewhere In Nowhere, The Agency en Beck’s In The City. Uiteraard worden deze momenten weer voldoende afgewisseld met onvervalste party thrash-stukken die voor het podium weer voor glibberige avonturen kunnen zorgen. De songteksten die Gerre uitkraamt met zijn heerlijke Duitse accent zijn weer uiteenlopend van serieus (Black Plague) tot hilarisch en vol zelfspot (Fat Snatchers). Over Gerre gesproken, zijn bierbuik die jaren als handelsmerk diende, is niet meer. De beste man lijkt nu meer op Sieb van der Ploeg, maar dat maakt voor het geluid van Tankard geen zak uit!

Wederom lekkere thrash uit Duitsland. De band gebruikte altijd al een subtiele dosis aan melodie, maar het lijkt op deze plaat een klein beetje meer te zijn. Nog een luistertip? Check Weekend Warriors, geweldige opbouw en typisch Tankard. Proost!

Tracklisting:
 Tankard - Vol(l)ume 14

  1. Time Warp
  2. Rules For Fools
  3. Fat Snatchers (The Hippo Effect)
  4. Black Plague (BP)
  5. Somewhere In Nowhere
  6. The Agency
  7. Brain Piercing Öf Death
  8. Beck`s In The City
  9. Condemnation
  10. Weekend Warriors

Line-up:

  • Andreas “Gerre” Geremia – Vocals
  • Andy Gutjahr – Guitars
  • Frank Thorwarth – Bass
  • Olaf Zissel – Drums

Links: