Obskure Torture – Spilling the Blood of the World

Obskure Torture – Spilling the Blood of the World
Rotting Grave Distribution, 2010

Met een bandnaam als Obskure Torture moet de muziek wel obscuur zijn. Dat is het dan ook. Zelfs de line-up is obscuur en bestaat enkel uit het Deense heerschap The Mad Butcher. Spilling the Blood of the World is een samenstelling van twee voorgaande EP’s uit respectievelijk 2005 en 2006.

De death/doom op Spilling the Blood of the World wordt op zwartgallige wijze geserveerd en neemt je mee op een luistertrip vol negativisme. De riffs zijn zo kil en kaal mogelijk gehouden en doen me bij tijd en wijle denken aan Winter. Het drumwerk met veel crashes stuwt het geheel voort op een manier die je ongemerkt laat meeknikken. Het geheel is niet bepaald strak gespeeld, maar op de één of andere manier stoort dit niet. De kale productie past perfect bij de naargeestige en troosteloze sfeer op het album. Zo ook de vocalen, die het midden houden tussen een grunt en een scream.

In tegenstelling tot veel ander death/doomwerk is er geen sprake van melancholiek. De band doet zijn naam eer aan en klinkt naar mate de plaat vordert bijna levenloos en mensonterend. In de positieve zin. De tweede helft is naar mijn idee wat materiaal betreft iets sterker. Een klein nadeel van deze plaat is de lengte. Met meer dan een uur aan al niet bepaald toegankelijke muziek wordt het geheel wat langdradig.

Tracklisting: obskure torture 200

  1. Midnight Funeral
  2. Open the Gates of Hell
  3. Summon the Spirits of War
  4. Shadows Come Alive
  5. Worship the Beast
  6. Black Fog
  7. A Gift for the Prince

Line-up:

  • The Mad Butcher – alles

Links: