Theatres Des Vampires – Moonlight Waltz

Theatres Des Vampires – Moonlight Waltz
Aural Music, 2011

Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Dat gezegde was heel lang aardig goed van toepassing op het Italiaanse Theatres Des Vampires, die ook met de niet geheel onbevallige Sonya Scarlet als blikvanger weinig tot geen indruk wist te maken. Nu is Moonlight Waltz nog steeds geen jaarlijstmateriaal, maar zo beroerd als het vroeger was is het anno 2011 niet meer.

Op dit kersverse plaatwerk staan, voor zover ik me kan herinneren, voor het eerst eens een aantal heel aardige tracks. Songs als Illusion, het titelnummer of de eerste single Carmilla zijn bewijs dat de band het eindelijk voor elkaar gekregen lijkt te hebben pakkende songs te hebben geschreven die de middelmaat wat ontstijgen. Helaas voor Theatres Des Vampires is Scarlet nog steeds een ondermaatse vocaliste die niet onaardig materiaal professioneel om zeep weet te helpen, terwijl het enorm zware Italiaanse accent van deze dame na tien jaar nog steeds niet lijkt te zijn verdwenen. Het is dan ook het meer experimentele materiaal als Le Grand Guignol waar ze niet krampachtig probeert de getalenteerde zangeres uit te hangen waar Moonlight Waltz een positieve indruk maakt.

Uitstekend is het nog nergens, maar Theatres Des Vampires krijgt het inmiddels wel voor elkaar de complete non-kwaliteit van het verleden achter zich te laten. Een stapje in de juiste richting, al kan het nog erg lang duren voordat de heren en dame er zijn. Daar kan zelfs de geslaagde versie van Figlio Della Luna niets aan veranderen.

Tracklisting:

    Theatres Des Vampires - Moonlight Waltz

  1. Keeper of Secrets
  2. Fly Away
  3. Moonlight Waltz
  4. Carmilla
  5. Sangue
  6. Figlio Della Luna
  7. Black Madonna
  8. Illusion
  9. Le Grand Guignol
  10. Obsession
  11. The Gates of Hades
  12. Medousa

Line-up:

  • Sonya Scarlet – zang
  • Stephan Benfante – gitaar
  • Fabian Varesi – keyboards
  • Zimon Lijoi – bas
  • Gabriel Valerio – drums

Links: