A Winter Lost – Weltenende

A Winter Lost – Weltenende
Sun & Moon Records, 2010

Duitstalige black metal uit Canada: het bestaat en je kunt ernaar luisteren. Het vanuit het kille, ijzige Nova Scotia opererende trio A Winter Lost brengt met Weltenende zijn eerste plaat uit, gevuld met zes langzame, sfeervolle songs. Helaas, het is weer zo’n album wat helemaal niet onaardig is, maar om op te vallen tussen de belachelijke hoeveelheid releases in het genre is dat niet goed genoeg.

Qua sfeer zal A Winter Lost fans van bands als Drudkh zeker aanspreken. Door het tempo en de staccato, met veel echo opgenomen zang doet het album ook wel aan de oude Summoning denken. Het is erg jammer dat er weinig afwisseling op de plaat te horen is. De ijle, cleane zang die K Dylla laat horen voegt zeker iets toe, maar de inbreng ervan is te beperkt. Op Aus Der Welt, de beste track op de plaat, wordt hier wel optimaal gebruik van gemaakt, evenals van langere akoestische stukken die voor de variatie zorgen die de rest van het album een beetje mist.

Het debuut van de Canadezen zal niet de geschiedenis ingaan als legendarisch of baanbrekend. Met minder eenvormige songs zou de band best wat potten kunnen breken, maar op dit moment is het niet meer dan aardig. En heren en dame: zes nummers in een half uur is voor een volledig black metal-album behoorlijk karig.

Tracklisting:

a winter lost - weltenende

  1. Der Schrei
  2. Weltenende
  3. Aus Der Welt
  4. Der Träumenende
  5. Der Sturm
  6. Lied

Line-up:

  • Chasehellvomit – guitar, songwriting
  • Sagacious – drums, percussion
  • K Dylla – vocals, arrangements

Links: