Catacombe – Kinetic

Catacombe – Kinetic
Slow Burn Records, 2011

Catacombe is een debuterende Portugese band die instrumentale muziek brengt die onder te delen valt in de categorieën post-rock en metal.
Na de EP Memoirs zet de band een stevige stap naar indringende muziek, mede dankzij een productie in de Soundvision Studios. De mastering gebeurde door James Plotkin (Isis, Khanate, Pelican, Earth), geen persona non grata dus.

En meteen hoor je de hand van Plotkin terug in de muziek. Het gevoelige in de akoestische passages herinnert meer dan eens aan Isis, net als de uitdeinende melodische composities. Er is regelmatig sprake van een climaxmatige aanpak die meeslepend werkt, als een kruising tussen Mono, Explosions in the Sky en Long Distance Calling. Het “pakt” en ik verwonder me er meer dan eens over hoe drie muzikanten en een sporadisch voorkomende keyboardspeler dergelijk mooie muziek kunnen maken, sereen en zonder veel agressie, die mij veel meer doet dan een oranje ondergaande zon…

Post-rock die memorabel blijft, het is geen evidentie. Ik heb al namen laten vallen, die voldoende betekenisvol zijn als referentiepunten. Prima Portugese band die zeker het checken waard is.

Tracklisting:
Catacombe

  1. BirthGrundsatz
  2. Supernova
  3. Anna-Liisa
  4. Memoirs (extended)
  5. Cavalgada Epica
  6. Mockba
  7. Sequoia

Line-up:

  • Sérgio Soares – Bass
  • Eduardo Costa – Guitar
  • Paulo Kwane – Drums
  • Cristiano Moreira – Keyboards, Samples

Links: