Eden’s Curse – Trinity

Eden’s Curse – Trinity
AFM Music, 2011

Een typische nieuw samengestelde heavy metal-band. Internationaal, opgeklommen via andere bands tot het moment dat men het nodig achtte zelf een band te vormen. Ondertussen is het derde studioalbum en de band heeft een vrij sterke fanbasis opgebouwd die ze staat op te wachten.

Ik heb eerst even de vorige albums benaderd om een vergelijking te kunnen maken. Net als het voorgaande materiaal is men bij Eden’s Curse Dream Theater/Shadow Gallery-getrouw gebleven. Ook al blijft het bij traditionele melodieuze heavy metal/hardrock, met durft hier en daar wel een Dream Theater-arrangement uit de kast halen en vooral zanger Michael Eden haalt in de hogere noten-regionen het LaBrie-timbre binnen waardoor de associatie met die andere band onvermijdelijk is.
Muzikaal is het heel erg standaard, cliché zanglijnen en melige refreinen die heel nadrukkelijk herhaald worden.
Het klinkt dan ook als poppy heavy metal, ook al is dat een relatieve stelling.
Een nummer als No Holy Man (met gastvocalen van James LaBrie) heeft dat “kraker”-gevoel wel in zich, maar de rest van de
nummers mist dat ietsje meer dat het tot op het niveau van memorabele heavy metal tilt. Ook de keys die sfeer zouden moeten brengen kunnen het plaatje niet redden van de vergetelheid.

Teveel hetzelfde liedje dus, ondanks de inbreng van wat progressieve Dream Theater-procedures. Uitsluitend voor de genreliefhebbers die bijvoorbeeld van Redemption houden. Hostieslikkers tellen er 10 bij, aangezien het hier om Christelijk geïnspireerde muziek (inclusief teksten) gaat.

Tracklist:
Edens Curse - 3

  1. Trinitas Sanctus (Intro)
  2. Trinity
  3. Saints of Tomorrow
  4. No Holy Man
  5. Guardian Angel
  6. Can’t Fool the Devil
  7. Rivers of Destiny
  8. Dare to be Different
  9. Children of the Tide
  10. Black Widow
  11. Jerusalem Sleeps
  12. Rock ‘N’ Roll Children (Dio cover)

Line-up:

  • Michael Eden – zang
  • Thorsten Koehne- gitaar
  • Paul Logue – bas
  • Pete Newdeck – drums
  • Alessandro Del Vecchio – toetsen

Links: