Hypomanie – A City in Mono

Hypomanie – A City in Mono
Valse Sinistre Productions, 2011

Hij dwaalt zo nu en dan eens rond op het forum, heerschap S., de man achter Hypomanie. Voor zijn nieuwste release kwam hij terecht op Valse Sinistre Productions, waar ook Deep-pression op vertoeft. Het genre dat wordt gebracht met instrumentale shoegaze, tegen een achtergrond van “post” black.

Shoegaze, voor diegenen die het niet kennen, is naaste familie van post-rock. Dat merk je bij Hypomanie zeker en vast. Zwevende nummers met een fluctuerend gevoel. De huilerige Mono-achtige tremelo, de warme basgitaar en de sensuele toetsen resulteren in nummers die je laten afdrijven naar herinneringen aan zonsondergangen en emotionele kruispunten. Niet dat hier op zeemzoeterige wijze Alcest gekopieerd wordt, zo kom je amper zonder kleerscheuren doorheen de scherptonige climaxen heen.

Mooiste nummer op de plaat is ontegensprekelijk She Couldn’t Find A Flower, But There Was Snow. Een zalig mooie melodie die groeit. Het nummer contrasteert mooi tussen een romantisch gevoel en een tragische bijklank. En ja, het is een impressie, mijn impressie, maar ik ben er zeker van dat dit de meeste mensen ontroert. Mensen zonder “post”-fobie dienen dit zeker te beluisteren.

Tracklisting:

    Hypomanie

  1. You Never Gazed At The Clouds
  2. She Couldn’t Find A Flower, But There Was Snow
  3. Smile
  4. A City In Mono
  5. A City In Stereo

Line-up:

  • S.

Links: