Zippo – Maktub

Zippo – Maktub
Subsound Records, 2011

Het Italiaanse Zippo is terug met zijn derde album, Zippo. Men liet hiervoor niets aan het toeval over en huurde James Plotkin in voor de behandeling van de plaat. Ook ene Ben Ward (Orange Goblin) deed zijn (gast)bijdrage in dit progressieve stonergezelschap, op het nummer Man of Theory.

Pure stoner kun je het bezwaarlijk noemen, dit Maktub. Het tempo ligt met momenten erg hoog en zelfs wanneer dat niet het geval is hoor je drukke drumpatronen die de gemiddelde stoner uit zijn roes zouden doen ontwaken. Psychedelisch is het wel, en progressief des te meer. De rockinvloeden waar op geteerd wordt komen van bands als Soundgarden, maar even goed van een emotioneel beladen Deftones. Een stevige basis dus waar op geb(l)o(u)wd wordt met benevelende bassen, rockende riffs met een sludgerige klank en een haast rituele zang.

Prima album van een stonerband die onderhoudende nummers maakt, nummers die zorgen voor een geestverruimende sfeer. Rockend, met een stevige sound. Tip voor wie graag wazig wakker wordt na het beluisteren van een album.

Tracklisting:
Zippo - Maktub

  1. The Personal Legend
  2. The Omens
  3. Caravan To Your Destiny
  4. Man Of Theory
  5. We, People’s Hearts
  6. Simum
  7. The Treasure

Line-up:

  • Davide Straccione – Vocals
  • Alessandro Sergente – Guitar
  • Franz – Guitar
  • Tonino Bosco – Bass
  • Federico Sergente – Drums

Links: