Gingerpig – The Ways of the Gingerpig

Gingerpig – The Ways of the Gingerpig
Suburban Records, 2011

Dat Boudewijn Bonebakker een voorliefde heeft voor klassieke (hard)rock wisten we natuurlijk al lang, en die invloeden sijpelden op een gegeven moment ook mondjesmaat het oude Gorefest in. De wederopstanding van die band was, twee uitstekende platen ten spijt, echter geen lang leven beschoren, en na de aanschaf van een Hammond-orgel begon het bij Bonebakker te kriebelen om een heuse, ouderwetse rockband op te richten. Enter Gingerpig.

Als Boudewijn in de bijgeleverde bio schermt met namen als The Who, Zappa, Jon Lord en Keith Emerson weet je wat je kunt verwachten, en dat is precies wat Gingerpig op dit uitstekende debuutalbum aflevert. Razende orgelsoli, lekker bluesy gitaarwerk en een Bonebakker die zich achter de microfoon hoorbaar als een vis in het water voelt en zich uitstekend staande weet te houden. De muziek, ten slotte, is uitstekend. Organisch, symfonisch en voorzien van een lekker warm geluid. In drie kwartier vuurt de band acht songs op de luisteraar af die zonder uitzondering weten te imponeren.

Met Gingerpig is Nederland weer een uitstekende rockband rijker. De naar bluesrock neigende songs zijn sterk, en zo sterk is de band eveneens. Uitstekend debuut van een band die zich hopelijk blijft ontwikkelen en niet mettertijd op de zijprojectenhoop terecht komt.

Tracklisting:

    Gingerpig - The Ways of the Gingerpig

  1. Indefinite Muddle of Conspiracies
  2. Pipedream
  3. March of the Gingerpig
  4. Dimlighted Heart
  5. Digging with Bare Hands
  6. Undefined Call
  7. Joel Cool (the Fool)
  8. Blind to Reason

Line-up:

  • Boudewijn Bonebakker – zang, gitaar
  • Jarno van Es – toetsen
  • Sytse Roelevink – bas
  • Maarten Poirters – drums

Links: