Sonne Adam – Transformation

Sonne Adam – Transformation
Century Media, 2011

De zon schijnt, het is bloedheet en de meisjes in bikini fietsen langs. Ze trekken mijn blik, maar kunnen hem niet vasthouden. Hier binnen is de gevoelstemperatuur min tien. Duisternis wemelt bijna tastbaar in de donkere hoekjes van mijn kamer. Sonne Adam‘s debuut Transformation rolt dreigend uit mijn speakers en verspreidt zich als stroop over een pasgebakken pannekoek.

Deze uit het over het algemeen toch vrij warme Israel afkomstige band maakt geenszins zomerse muziek. Gruizige, viezige zwartgalligheid. IJzige taferelen. Old school death metal met een flinke injectie black en een snuifje doom. Het tempo vertoeft in dreigende contreien en gaat nooit echt omhoog. Rollende drums geven een stuwend effect. Dahan spuwt zijn vocalen uit in de vorm van een vrij hoge grunt die perfect aansluit op de sfeer.

De productie is toepasselijk gruizig, maar behoorlijk helder. Voor de sound is Sonne Adam behoorlijk geïnspireerd door Gothic van Paradise Lost, iets wat niet alleen in de productie terug te horen is. Ook God of Emptiness van Morbid Angel blijkt van grote invloed geweest te zijn op het schrijfproces.

Het geheel is van een kwaliteit die je niet vaak ziet bij een debuut. Echt nieuwe dingen gebeuren er niet, daar is de band te old school voor. Ik beschouw dat in het geval van Sonne Adam als positief. Ik kijk uit naar het volgende perswerk van deze heren!

Tracklisting: Sonne 200

  1. We Who Worship the Black
  2. I Sing His Words
  3. Sonne Adam
  4. Solitude in Death
  5. Take Me Back to Where I Belong
  6. Through OUr Eyes Hate Will Shine
  7. I Claim My Birth in Blood
  8. Transformation
  9. Apocalypse

Line-up:

  • Dahan – Vocalen, Basgitaar
  • Davidov – Gitaar
  • Mayer – Gitaar
  • Steel – Drums

Links: