Confess – Lights Out

Confess – Lights Out
Sliptrick Records, 2011

Ze zijn behoorlijk goed bezig in Zweden momenteel. Met Saab gaat het nog niet echt lekker, maar metaal-muzikaal gezien valt er weinig te klagen. Er ligt nu een schijfje in mijn speler met daarop het debuut van alweer een Zweedse heavy metal-band. Confess heet de club en de cd heet Lights Out. Ik vind het behoorlijk verrassend en verfrissend allemaal. Ze mengen heavy metal met punk en rock uit de zestiger jaren. Zo komen ze tot een aantrekkelijk en modern muzikaal concept.

Ze bestaan sinds 2008 en brengen nu hun debuut uit, gelijk maar op een groot label. De bijbehorende single en video zijn ook al gelanceerd in Zweden en nu begint de trein internationaal ook te rollen.

Het simpele en directe uit de punkrock, het krachtige, technische en pakkende uit de heavy metal, het swingende uit de rock ’n roll en muzikaliteit en melodie uit de zestiger jaren rock. Dat heeft Confess tot een geheel gemaakt met grote gevolgen. Rebelse heavy metal die heerlijk weg hapt. Ik geniet van het wat griezelige sfeertje, de pure punkvocalen en de metalgitaren. Het swingt als en trein en klinkt als een klok.

Een verbazend goede cd van Confess. Lights Out is een debuut dat er mag zijn. Dat belooft veel voor de toekomst. Ze leggen de lat voor zichzelf en anderen hiermee behoorlijk hoog. Is dit de nieuwe gölf van Zweedse heavy metal?

Tracklisting:
confess

  1. Night Before Madness
  2. Lights Out
  3. Hateful And Painful
  4. Awake
  5. Quiet Statement
  6. Uproar
  7. Trashed And Scarred
  8. Sorry
  9. Two Face Woman

Line-up:

  • Elliot – Vocals
  • Daniel – Guitar
  • Johan – Guitar
  • Sebbe – Bass
  • Samuel – Drums

Links: