Achyronthia – Echoes of Brutality

Achyronthia – Echoes of Brutality
Mausoleum Records, 2011

Te laat! Mijn welgemeende excuses aan het Vlaamse Achyronthia. Hoe het kan weet ik niet, maar deze recensie had al maanden online moeten staan. Maar goed, laten we het direct maar over de muziek hebben dan…

Echoes of Brutality is de tweede langspeler van dit zeskoppige gezelschap en bevat een dikke vijftig minuten aan melodische thrash die hier een daar (geen overdreven, maar wel aanwezige) gelijkenissen vertoont met wat ouder werk van Children of Bodom. Dit komt met name door de vocalen van Jokke Ponette in combinatie met de sfeervolle keys die eigenlijk continu als een warm deken de muziek voorzien van een licht mysterieus accent. Ik ben te spreken over de professionaliteit die deze band uitstraalt. Op het eerste gehoor klinkt alles gelikt, precies zoals dat hoort bij dit genre (luister maar eens naar Dark Side Rising met zijn cleane refreinen). Tóch wil ik ook wat minpuntjes aankaarten. Zo is het lastig om de (mijns inziens veel te lange) speeltijd uit te zitten zonder de aandacht te verliezen. De productie is namelijk wat oppervlakkig en braaf. Dit in combinatie met niet al te hoge songwriting skills zorgt ervoor dat ik op den duur op de teller ga kijken hoe lang het allemaal nog gaat duren.

Wel wil ik afsluiten met een positieve noot. Deze band barst namelijk van de potentie en kan het ver schoppen, wanneer men eens gaat zitten voor écht goede nummers die blijven hangen… nummers zoals Victory of Death. Met zes man moet dat lukken toch? Wellicht geschikt voer voor de melodiefreaks onder ons.

Tracklisting:
Achyronthia - Echoes of Brutality

  1. At the Break of Dawn (instrumental)
  2. Operation Overlord
  3. Victory or Death
  4. Dark Side Rising
  5. The Death March
  6. Phantoms of the North
  7. Sign of the Jackal
  8. Without Warning
  9. The Silent Cry
  10. Skeleton Lake
  11. Turning the Tide (instrumental)

Line-up:

  • Jerry Winkelmans – Drums
  • Nicolas Brackx – Guitars
  • Chris Dufour – Bass
  • Jokke Ponette – Vocals
  • Kris Bollenberg – Guitars
  • Kris Winkelmans – Keys

Links: