Murder Therapy – Molochian

Murder Therapy – Molochian
Eigen Beheer, 2011

Murder Therapy uit Italië brengt twee jaar na het bij Deity Records uitgebrachte Symmetry of Delirium een nieuwe EP uit. De technische death metal werd maar deels behouden, toch is dit een opmerkelijk schijfje.

Want ondanks (of dankzij) het feit dat men heeft ingeboet op het vlak van brutaliteit en agressie is dit een technisch en aanstekelijk albumpje geworden. Meer Meshuggah en Textures, minder Dying Fetus en Aborted. Het woord “djent” hoor ik in de verte al vallen, maar komt te negatief over om hier te plaatsen (en toch gewoon doen). Murder Therapy mag dan wel technisch en soms met geschrankte composities en gitaarlijnen voor de dag komen, het blijft allemaal erg fris en sfeervol. Vooral dat laatste ontbreekt meer wel dan niet bij bands in dit genre. De ingetogen instrumentale passages (In Viscera) maken het ook een stuk aantrekkelijker dan de gemiddelde “zie mij eens averechts tegen de stroom inspelen”-bands uit het subgenre. Afsluiter Di Luci e Negazioni brengt je ook netjes terug met de voetjes op de grond middels etnische geluiden die hol en didgeridoo-achtig de innerlijke mens tot bedaren brengen.

Prima EP die niet meteen aansluit op het vorige album maar ook niet helemaal kapt met het verleden. Italië mag deze band best wel koesteren.

Murder Therapy
Tracklisting:

  1. Moloch
  2. Unvacuity
  3. In Viscera
  4. Di Luci e Negazioni

Line-up:

  • Sean Worrell – Guitars, Vocals
  • Francesco D’Adamo – Guitars
  • Andrea Burgio – Bass
  • Marco Bolognini – Drums

Links: