Supreme Pain – Divine Incarnation

Supreme Pain – Divine Incarnation
Massacre Records, 2011

Wat is me dat nu weer? Nederland bezit blijkbaar een death metal-band die volkomen genegeerd wordt door eigen volk, en via een Duits label een Belg bereikt, die er liederlijk over gaat lopen doen. Kan het even? Het is trouwens al hun derde album. De leden zijn ook niet van de minste. Ex-Sinister-lid Aad Kloosterwaard zal nog de meeste belletjes doen rinkelen.

De death metal van Supreme Pain is zo puur als wat. Ronkende riffs met een thrashend tempo, bulderende blasts, keldergrunts en heel, heel erg veel headbangplezier. De Amerikaanse old school-aanpak in een moderne killerproductie, met heeft veel stuwkracht (denk even aan Vomitory‘s Redemption, maar dan met een USDM-sound). De nummers op Divine Incarnation krijgen identiteit mee door verschillende solo’s (in verschillende toonaarden) en fills die vooral doeltreffend en smaakmakend zijn. Voor de rest is het behoorlijk rechttoe rechtaan, verwacht dus geen experimentele of progressieve toestanden.

Een exemplarisch death metal-album, zonder supplementjes, vol woede- en wraakgevoelens, van eigen bodem. Niks Sinister, dit is Supreme Pain. Luistertip: Spiritual Sickness.

Tracklisting:
Supreme Pain

  1. Dawn of a New Era
  2. The Dark Army
  3. Damned Creation
  4. Treasonous Disease
  5. Trapped in Heresy
  6. Spiritual Sickness
  7. Divine Incarnation
  8. Putrefied Beauty
  9. The Fallen Kingdom
  10. Towards Hell

Line-up:

  • Alesa Sare – Bass
  • Paul Beltman – Drums

  • Bas Brussard – Guitars
  • Erwin Harreman – Guitars
  • Aad Kloosterwaard – Vocals

Links: