Demonical – Death Infernal

Demonical – Death Infernal
Cyclone Empire, 2011

Ik was behoorlijk onder de indruk van het album Hellsworn (2009) en keek dan uit reikhalzend uit naar een volgende headbangplaat. Death Infernal is de naam geworden van dit belangrijke derde album. Het Zweedse Demonical moet en zal hiermee doorbreken. Deathrashers overal ten lande, hoort dit aan.

Dit is namelijk de overtreffende trap geworden van Hellsworn! De vette Zweedse old school-ronk is gebleven, maar er is een hoop extra’s. Vooreerst is de productie nog robuuster geworden, nog korreliger. Alsof ze met een schuurpapier je oren uithollen. En de nummers! Ongelofelijk hoe gevarieerd en lekker dit klinkt. Van Hypocrisy (The Final Liberation) over Bloodbath (Return in Flesh, met een So You Die-riff) langs Amon Amarth/This Ending
(March for Victory) naar Unleashed (Slain Warriors). Het lijkt aan de ene kant een tribute te zijn naar enkele grote namen uit de scene, maar dan wel in een vette, groezelige old school Zweedse sound met een pak venijnige melodieën en brute uithalen. Alle nummers worden meteen opgeslagen in het collectieve geheugen en worden stuk voor stuk krakers vanjewelste. Dit smeekt om live optredens!

Schitterende plaat die de Zweedse erfenis van de jaren negentig meesleept middels subliem vette nummers. Ja, het is wat gladder dan die vele retrobands die ons overspoelen, maar de nummers zijn echt subliem kleverig en rauw tegelijk. De perfecte balans voor een vette beukplaat, net als de laatste Evocation. Kopen Kopen Kopen! Jaarlijst! Raaagh!

Tracklisting:
Demonical

  1. The Arrival of Armageddon
  2. …Return in Flesh
  3. Black Inferno
  4. Ravenous
  5. March for Victory
  6. Through Hellfire
  7. All will Perish (The Final Liberation)
  8. Slain Warriors
  9. Darkness Awaits

Line-up:

  • Martin Schulman – Bass
  • Ronnie Bergerståhl – Drums
  • Johan Jansson – Guitar, Vocals
  • Sverker Widgren – Vocals

Links: