The Obscene – The Torment of Sinners

The Obscene – The Torment of Sinners
Eigen beheer, 2011

Het viertal van The Obscene komt uit het Engelse Durham en schotelt ons The Torment of Sinners voor. Een album van een dik half uur, wat de band zelf omschrijft als een EP. Liefhebbers van old school death metal in z’n puurste soort houden de aandacht er nog even bij.

The Obscene maakt namelijk onvervalste death metal zonder enige vorm van moderne franje. De boel wordt zoals dat een beetje hoort, opgeleukt met wat horroreske samples en hier en daar een kort akoestisch intermezzootje (Destroying the Heavens, P.S.A.S.), maar verder is dit ouderwets raggen. De stoffige productie geeft de boel nog een belegen tintje mee, waarbij met name het doffe snare-geluid doet denken aan bonkende beenderen en holle hersenpannen. Opvallend genoeg weet dit kwartet de boel wel de gehele luistertijd interessant te houden, door de vele variaties die men toepast. Het tempo, de vocalen en de riffs veranderen met een goede timing afzonderlijk van elkaar. Hierdoor heb je een constant geheel te pakken, wat met momenten gigantisch lomp is, maar tegelijkertijd voldoende technische fratsen bevat, waardoor de verveling niet snel zal toeslaan.

Desondanks is dit werkje alleen geschikt voor hen die een zwak hebben voor death metal uit de oude doos. Daar zorgt de productie wel voor. Krijg je het nog steeds warm van oude Cannibal Corpse en aanverwanten uit de glorietijd des doods? Dan check je dit.

Tracklisting:
The Obscene - The Torment of Sinners

  1. The Storm to Come (Intro)
  2. Embrace Oblivion
  3. Grim Discovery
  4. Beyond the Hold of God
  5. Skiprat Jane
  6. The Final Silence
  7. P.S.A.S.
  8. Destroying the Heavens
  9. The Man, The Martyr
  10. Circle of Despair
  11. And the Rivers Ran Black

Line-up:

  • Garry Sugden – Bass, Vocals
  • Chris Newby – Drums
  • Jonny Sugden – Guitar
  • Tom – Vocals

Links: