Noctem – Oblivion

Noctem – Oblivion
Rising Records, 2011

Na de recente tegenvallende releases van dit label liep ik al wat te mopperen op nog maar eens een Rising-plaat. Onterecht! Het beste bewaarden ze tot laatst. Nochtans schatte ik Noctems‘s laatste album Divinity niet bijzonder hoog in.

Maar deze band uit Spanje heeft zich duidelijk herpakt. De mix van black, death en thrash met een gezonde dosis oosterse gitaarlijnen klinkt maar al te smakelijk en zal zowel bijval krijgen bij Behemoth-adepten als liefhebbers van striemende Belphegor. Productioneel is het geen hoogvlieger, want ook hier teveel trigger, een te klinische sound en te weinig diepgang. Om desondanks toch een hoge score uit te brand te slepen: het is een behoorlijke prestatie. De melodische gitaarlijnen en de overtuigingskracht van dit gezelschap is zeker hetgeen wat de luisteraar over de streep trekt. Mede door de productie klinkt het niet evil, niet necro, niet demonisch. Het is gewoon een moderne, afgelikte, extreme plaat waar de techniek dermate aanwezig is dat het een aanschaf vergoelijkt.

Fijne nummers met prima melodieën, voortreffelijke songwriting en een kille productie. Als u er wat in ziet, klik dan even de MySpace aan. Deze Spanjaarden hebben in ieder geval een mega stap voorwaarts gezet sinds Divinity.

Tracklisting:

    Noctem

  1. Popol Vuh
  2. The Arrival of the False Gods
  3. Universal Disorder
  4. Abnegation and Brutality
  5. Invictus
  6. Sons of Hun-Vucub
  7. Seeking the Ruin of Souls
  8. Unredemption
  9. Q’uma’rka’aa’j
  10. A Borning Winged Snake
  11. Oblivion

Line-up:

  • Exo – Guitars
  • Beleth – Vocals
  • UI – Bass
  • Darko – Drums
  • Helion – Guitars
  • Paolo Chiti – Vocals

Links: