Dark Reign – From Grief To Greatness

Dark Reign – From Grief To Greatness

Casket Music, 2011

Dark Reign bestaat al een aantal jaartjes. Sinds 2002 namelijk. Tot 2008 bracht de band een tweetal demo’s uit en werd men onder andere in 2004 tweede bij de Amstelveense Popprijs. Voor wat het waard is. In 2008 besloten vier van de vijf bandleden van er mee te kappen. Gitarist David dacht daar anders over en maakte in 2009 met andere leden, maar onder dezelfde vlag een doorstart.

En ik kan niet anders concluderen dat David een wijs besluit heeft genomen. Het vijf nummers tellende From Grief To Greatness kan mij van start tot finish prima bekoren. De band omschrijft de muziek als een mix van melodische death met thrash en een snuifje doom. Die laatste invloed ben ik alleen in het laatste nummer, het uit 2005 stammende, Why This Life? tegengekomen. De overige tracks kenmerken zich inderdaad door eerdergenoemde cocktail. Het zijn lekkere, afwisselende beukers. Zanger Sergio brult en screamt afwisselend, maar het past er allemaal prima bij. Als ik Misery Loves Company hoor dan weet ik direct wat ik aan de laatste paar platen van In Flames mis. Die uitgebalanceerde mix van melodie en agressie. Dark Reign heeft het dus gewoon.

From Grief To Greatness is voorbij voor je er erg in hebt. Dit smaakt naar meer. Ik hoop dat de band snel aan de slag gaat om meer van dit soort tracks op te nemen. Een langspeler zie ik graag tegemoet. Deze keer geen punten, wegens de korte lengte van de plaat.

Tracklisting:
cover dark reign 200 200

  1. Premonition
  2. Epileptic Seizure
  3. Misery Loves Company
  4. Throne Of Bones
  5. Why This Life?

Line-up:

  • Sergio (Smoke) Rostant-Daniël – zang
  • David (Ko) Paais – gitaar, zang
  • Floor van Kuijk – gitaar
  • Branislav Plesa – bas
  • Hans van Kampen – drums

Links: