Redeem – 999

Redeem – 999
Suburban Records, 2011

Wat valt er hier nou weer over te vertellen? Wat ik in ieder geval wel zeker weet is dat mijn jonge zusje dit fantastische muziek zou vinden. Maar of ik het eens ben met hun eigen rock-betiteling?! Absoluut niet! Ondanks dat deze Daughtry-achtige stijl nog redelijk aan te horen is, snap ik dus niet helemaal hoe deze popmuziek bij Zware Metalen is aangekomen. Het is echt net een tikkeltje harder dan Katy Perry op de radio en de enigen die ik hier ook naar zie luisteren zijn dertienjarige kindjes die dit cool en heftig vinden. Maar het klinkt gewoon precies hetzelfde als elk ander X-Factor-riedeltje.

Dus als je van overduidelijke en voorspelbare poprock houdt, zeker aanschaffen; maar ben je zoals ik en heb je liever echte hardrock en metal in plaats van een Snow Patrol-kloon, dan hoef je bij dit album eigenlijk niet de moeite te doen om het te beluisteren.

Wat ik wel even wil zeggen, aangezien ik het nu toch behoorlijk zit af te kraken, is dat het heus niet verschrikkelijk klinkt en er eigenlijk geen valse noten in voorkomen. Maar als je deze plaat eigenlijk direct al verwacht te horen bij een serie als Grey’s Anatomy of elk andere wijvenserie, dan is er toch iets goed mis. Dit is geen rock en bij mij gaat hij dus ook niet opnieuw in de cd-speler.

Tracklisting:

redeem999 200x200

  1. Lost
  2. Promises
  3. Come Speak To Me
  4. Broken
  5. Drowning
  6. Adore
  7. Gravity
  8. One Of These Days
  9. The Lesson
  10. Micro Suicide
  11. Mrs. Green
  12. Letter To A Friend

Line-up:

  • Stefano “Saint” Paolucci – zang, gitaar
  • Simon “Simu” Steiner – zang, drums
  • Roman “Pom” Albisser – basgitaar

Links: