Saturnalia Temple – Aion of Drakon

Saturnalia Temple – Aion of Drakon
AJNA Offensive, 2011

Doom. Inderdaad. Saturnalia Temple is een Zweeds gezelschap met bijzonder veel affiniteit voor jaren tachtig (stoner)doom, die ze voor uw plezier laten brommen met hedendaagse middelen. Tergend traag en smerig als een bruin café.

Nochtans is het recept vrij simpel. Het is trager dan Black Sabbath, eerder het tempo van een Saint Vitus zeg maar. De echo weergalmt bij iedere klaagzang en het is muzikaal heel erg veel van hetzelfde. Alleen heeft Saturnalia Temple wel dat demonische in zich, een ongrijpbaar giftig gevoel van zwarte magie dat zich vooral dankzij Celtic Frost wist te ontwikkelen tot een ritueel gebeuren. Saturnalia Temple is daarom voor velen een brug te ver(velend) en voor anderen compleet begeesterend. Niet nader beschreven geestesverruimeinde substanties kunnen bij Aion of Drakon een dankbaar hulpmiddel zijn om het geheel tot volle potentie te laten komen. De drommelse dreun die Sunn O)))-proporties durft aan te nemen maakt het des te verrukkelijker en psychedelischer.

Een pure trip is dit, Aion of Drakon. En ook al voel je je lichamelijk misschien week en loom worden, je psychoactiviteit scheert hoge toppen bij dit auditieve delirium. Moet je gehoord hebben. Luistertip: Aion of Drakon (het titelnummer).

Tracklisting:Saturnalia Temple

  1. God Is Two
  2. Black Magic Metal
  3. Aion of Drakon
  4. Ancient Sorceries
  5. Sitra Ahra Ruled Solitary Before the Creation
  6. Fall

Line-up:

  • Tommie – Guitars, Vocals
  • Peter – Bass
  • Paul – Drums

Links: