Seirom – Seiromistkrieg

Seirom – Seiromistkrieg
Eigen Beheer, 2011

Was ist Seirom? Mories, bekend van onder andere Gnaw Their Tongues, Aderlating en De Magia Veterum tracht ons een antwoord te geven met de titel van deze gratis te downloaden EP.

De andere projecten van Mories klinken vaak als de soundtrack van de ultieme horrorfilm, of misschien eerder als een soort ‘horrorscape’, wat zelf al beelden oproept. De ene keer wordt dit gecombineerd met doom, de andere keer met black metal. Ook noise wordt toegepast. Ook Seirom is zeer filmische muziek, maar dan een stuk minder morbide en iets minder teisterend voor je oren en je gestel.

Een vloeiende muur van geluid vouwt zich als het ware om je heen en hypnotiseert je. Het valt amper op, maar heel zachtjes (steeds iets harder) ontstaat er een blastbeat achter deze muur. Hypnotiserend is wel het sleutelwoord bij deze release. De sfeer (hoewel de muziek behoorlijk anders is) doet me een heel klein beetje denken aan Wolves in the Throneroom. Origineel, gratis en zeker de moeite waard! Te downloaden op de bandcamp van Mories.

Tracklisting: Seirom 200

  1. Istkrieg
  2. Istauchkrieg
  3. Istnichtkrieg

Line-up:

  • Mories – Alles

Links: