Maim – Deceased to Exist

Maim – Deceased to Exist
Soulseller Records, 2011

Ik heb mijn death metal het liefst overzichtelijk. Ik hou wel van technische fratsen in progressieve metal, maar wat betreft doodsmetaal ben ik een stuk conservatiever. Dan gaat het al gauw naar oude Amerikaanse bands à la Death, Massacre en Obituary en op het Europese vasteland kijk ik dan vaak naar het vroege Zweedse geluid uit Stockholm (Entombed, Dismember, Grave en aanverwanten). Maim valt in die laatste categorie en verrast bovendien door zijn sterke songmateriaal.

Alles aan Maim ruikt naar old school: het kettingzaaggeluid van de gitaren, de lompe groove en het verwrongen artwork. Toch is Maim geen kopie van bovenstaande bands. Een compleet eigen smoel is misschien overdreven, maar deze jongens voegen zeker wat toe aan het genre. Bovendien doet men op Deceased to Exist precies wat men zou moeten doen: de debuutplaat overtreffen.

Als Hellhammer, oude Death, Grave, Dismember, Entombed, Autopsy en oude Obituary helemaal jouw ding zijn, dan moet je Deceased to Exist absoluut in huis halen. Maim is door deze release in één klap een band geworden om mee rekening te houden. Klasse!

Tracklisting:
Maim - Deceased to Exist

  1. Gravedigger Sacrifice
  2. Morbid Desecration
  3. Covet Death
  4. Evil Smell of Death
  5. Crematory
  6. Deceased to Exist
  7. Purged Through Napalm
  8. Nuclear Funeral
  9. Resurrected from Hell
  10. Screams from the Mutilated

Line-up:

  • Rikard – Vocals, Bass
  • Krille – Guitar
  • Scott – Guitar
  • Otto – Drums

Links: