Inmortus – Voices From Pentagram

Inmortus – Voices From Pentagram
Victory By Fire Records, 2011

Omsk… of all places! Inmortus komt er vandaan. Deze Rus, met dezelfde naam, is toe aan zijn eerste langspeler en gaat meteen helemaal los met een flinke lading tracks, goed voor bijna drie kwartier aan ondergrondse black metal.

Ondergronds? Ja, je weet wel… Inmortus creëert zo’n zelfde sfeertje als bijvoorbeeld Archgoat dat doet, maar dan met een iets helderder geluid. Ook zijn er op verschillende gebieden duidelijk kenmerken te horen van Mayhem’s De Mysteriis Dom Sathanas (vocalen, gitaargeluid) en voegt men dus alles behalve iets nieuws toe aan de zwarte zijde van de metalwereld. Uiteraard is dat ook geen probleem, maar feit is wel dat de band op ten duur toch wat gaat vervelen en met regelmaat op storende wijze steken laat vallen op het gebied van strakheid. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het allemaal al eens veel beter is gedaan, ondanks de aardige prestaties van Inmortus. De productie geeft de boel een vlaag van gewelddadigheid mee en qua tempo varieert het geheel van ouderwets geblast tot een meer doomy karakter. Van dat laatste heeft de band echter weinig kaas gegeten. Snel en furieus is Inmortus op z’n best.

Black metal-liefhebbers kunnen dit best eens proberen, met name de nostalgici onder ons zullen dit prima kunnen waarderen. Echt speciaal is het niet, maar het is in ieder geval duidelijk dat black metal als deze nog steeds door de beugel kan. Er moet wel iets aan de afgezaagde titels worden gedaan.

Tracklisting:
Inmortus - Voices From Pentagram

  1. In Nomine Satanas
  2. Grave of the Demon
  3. Open the Gates
  4. In a Heart of Infernal Legion
  5. Goat Semen
  6. Inside of a Whirlwind of Time
  7. Orthodox War
  8. Black Metal
  9. My Stigma
  10. Sign of Evil
  11. Anti-human Manifestos
  12. Gate of Nanna (Beherit cover)
  13. Apocalypse: 13

Line-up:

  • Inmortus – Everything

Links: