Suffering Quota – Demo 2011

Suffering Quota – Demo 2011
Eigen beheer, 2011

Voor een nieuwe aflevering van ‘Nederlands opkomend talent’ duiken we de Groningse streken in. Daar kwamen vier leden samen onder de welluidende naam Suffering Quota. Welluidend, omdat de naam al meer dan genoeg zegt over de muziek die de band op hun eerste demo laat horen.

Wie onmiddellijk denkt aan het nummer van Assück zit op de goede weg. Grindcore dus, al is het (net zoals het legendarische trio) geen pure, laat staan dertien-in-een-dozijn-grind. Er zijn invloeden uit de Entombedse death metal te horen, terwijl het af en toe ook erg neigt naar de donkere hardcore van His Hero Is Gone of Nails. Af en toe durft het boeltje zelfs nog slopend doomy aan te doen, zoals in de openingstrack. De vijf tracks duren samen nog geen zes minuten, maar weten wel de aandacht vast te klampen door de constante dynamiek. Het geheel heeft ook een heldere productie meegekregen, waardoor je nog zou vergeten dat je naar een demo aan het luisteren bent.

Suffering Quota laat horen dat het meer is dan het zoveelste bandje dat leuk is om in het café aan het dorpsplein te bekijken. Dit schijfje is verplichte kost voor iedere liefhebber van grindcore, hardcore en alles dat zich daartussen situeert. De demo is overigens geheel te streamen op de bandcamp-pagina van het viertal.

Tracklisting:

    suffering quota - demo 2011

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV
  5. V

Line-up:

  • Richard – vocalen
  • René – gitaar
  • Michel – bas
  • Martin – drums

Links: