Forteresse – Une Nuit pour la Patrie

Forteresse – Une Nuit pour la Patrie
Spectre Sinistre, 2011

Zeer vreemd om deze Canadese black metal-band te zien passeren met een demo. Na hun uitmuntende debuut Métal Noir Québécois op het al even uitmuntende Sepulchral Productions-label leek Forteresse één van de exponenten in de Franstalige Canadese black metal te gaan worden. Ze deemsterden echter een beetje weg en nu brengen ze dus een demo uit.

Een prima demo vol primitieve black die een zeker Canadees atmosferische “pagan”-feel heeft, behoorlijk verwant met Duitse black metal-bands als The Ruins of Beverast/Nagelfar. In vergelijking met vorige albums bande Forteresse de synths en piano’s uit zijn eindmix, samen met het ambientgedoe, en keert het terug naar een ijskoude black met een epische leadgitaar die ijskoud priemt in je trommelvliezen. Het mag dan wel een demo zijn, dit klinkt uiterst lekker, je droomt er bij weg naar uitgestrekte korenvelden waar een bitter koude wind heerst.

Forteresse bevindt zich opnieuw in een demofase maar dat heeft allerminst een negatieve invloed op de kwaliteit en de overtuigende sfeer die ze weten te brengen.Forteresse
Het blijft gewoon een band die mij kan krijgen.

Tracklisting:

  1. La Moisson de la Liberté

  2. Forêt D’Automne
  3. Déluge Blanc

  4. Une Nuit pour la Patrie

Line-up:

  • Fiel – Drums, Keyboards

  • Moribond – Guitar, Bass, Lyrics

  • Athros – Vocals

Links: