Arizmenda – Without Circumference Nor Center

Arizmenda – Without Circumference Nor Center
Crepusculo Negro, 2011

Het debuut van Arizmenda was een schot in de roos. Within the Vacuum of Infinity…, zo heet het album, liet een sterk verontreinigd staaltje black metal horen op een waaierige en verdovende wijze. Niet extreem agressief of stoer, wel lawaaierig en haast narcotisch als een Paysage d’Hiver of Darkspace. Het is er alleen maar erger op geworden.

Dit Without Circumference Nor Center is namelijk een soort Amerikaans antwoord op Urfaust geworden. Groezelige black met knipogen naar LLN enerzijds, uitgevoerd in beklemmende muren van geluid waar je paranoïde tics door kunt ontwikkelen anderzijds. Knetterend geruis en pulserende, repetitieve basgitaarklanken met een psychedelisch karakter die hard in de mix staan maken het een draaikolk die als een nihilistisch wezen alle levensvreugde uit je ziel zuigt. De drum wordt hier meestal naar de achtergrond verwezen, nog achter de zich neurotisch exalterende zanger. Het levert een misselijkmakend schouwspel op vol aversie, inclusief een immens bezwalkte atmosfeer.

Zelden word ik vanaf de eerste luisterbeurt in die mate gedetermineerd dat de rest van mijn dag bestaat uit somberheid en wanhoop. Schitterend!

Tracklisting: Arizmenda 200

  1. Endless Hunger and Pain… The Need to Feed

  2. Riders of the Pale Horse… Crucifixion of the Worm
  3. Tear You Out From Within… Tear You Out With My Sin
  4. Virginity Without Breath… Touch Me
  5. Swalling Seas of Desire… Smashing Vessels Spilling Thought

  6. Embrace Beauty in Your Arms… And Slit Her Throat

Line-up:

  • Murdunbad – Drums

  • Juan Cabello – Guitars

  • Eduardo Ramírez – Vocals

Links: