OZ – Burning Leather

OZ – Burning Leather
AFM Records, 2011

Wellicht een band waar wellicht niet al te veel jongere mensen van hebben gehoord, is het Finse OZ, tenzij het om de enkele nummers zou gaan die je kon vinden op Scandinavian Metal Attack, een verzamelalbum uit ’84 waar onder andere Bathory ook nog op te vinden was. Gedurende tien jaar liet de band niets meer van zich weten, maar blijkbaar rocken deze oudere heren gewoon nog steeds door.

Met Burning Leather brengt de band wat oudere nummers die eindelijk eens kwalitatief werden opgenomen, en eveneens een handvol nieuwe nummers. Twee interessante gegevens, enerzijds deelt het mee dat de band nog volop leeft, anderzijds is het ook leuk dat ze eens kunnen tonen waar die oude heavy metal net om draaide. Wie toch nog zou terugblikken op de vroegere OZ-nummers kan best dit nieuwe materiaal eens een kans geven: deze band rockt op de oude jaren ’80-manier, met toch wel wat referenties naar oude Iron Maiden en het groovy element van W.A.S.P. Zelfs de zang doet meermaals denken aan vroegere Bruce Dickinson. Foto’s zoek je beter niet op van deze heren, ze leven nog in het gekke tijdperk waar dit allemaal stond voor stoere zaken. Muzikaal rockt dit gewoon, en dat is het belangrijkste!

Een grijze vos verliest zijn haren, maar dus duidelijk niet zijn streken. De comeback van OZ is gemaakt en hoewel het allemaal niet bijster origineel klinkt, gaat het als koek naar binnen. Oude rockers, voel u geroepen!

Tracklisting:

OZ - Burning Leather

  1. Dominator
  2. Searchlights
  3. Let Sleeping Dogs Lie
  4. Fire In The Brain
  5. Seasons In The Darkness
  6. Turn The Cross Upside Down
  7. Burning Leather
  8. Gambler
  9. Enter Stadium
  10. Total Metal
  11. Third Warning

Line-up:

  • Jay C. Blade – Bass, Backing Vocals
  • Mark Ruffneck – Drums
  • Costello Hautamäki – Guitars
  • Markku Petander – Guitars
  • Ape De Martini – Vocals

Links: