We Are Killing Ourselves – The Road of Awareness

We Are Killing Ourselves – The Road of Awareness
Rastilho Records, 2011

We Are Killing Ourselves of W.A.K.O. is een Portugese band die toe is aan zijn twee album. De band brengt mainstream metal met een death metal-feel en een pak grooves, zonder hardcore-invloeden of al te melodisch gejodel. Deze plaat is opgenomen door Josh Wilbur (Hatebreed, Lamb of God) in New York en dat is duidelijk te horen.

Niet alleen heeft deze plaat veel body meegekregen, de bereiding is ook behoorlijk NWOAHM-verantwoord. Thrash, heavy metal, veel gevarieerde percussie en schreeuwerige grunt zijn de meest voornamelijke ingrediënten. De bas dreunt lekker door en zorgt mede met die afwisselende percussie voor lekker veel grooves. Techniek hebben ze ook, deze Portugezen, maar het wordt nooit een etalage aan “kijk eens wat ik kan”-core. Alleen is het soms wat geforceerd progressief, wat soms vloekt met de strijdvaardigheid van de recht voor de raap thrash. Wat finetuning naar overgangen en songwriting wordt gevraagd. In plaats van alleen bij Meshuggah te gaan kijken konden ze beter ook even op prospectie gaan bij die honderden Amerikaanse bandjes die Meshuggah kaalplukken voor riffmateriaal.

Geen misselijk plaatje dat Zuid-Europa wel kan gebruiken. Benieuwd of deze band zijn grooves, energie en pogingen tot prog live tot een goed einde weet te brengen.

Tracklisting:

    WAKo

  1. The Shape Of Perfection
  2. Ship Of Fools

  3. Dissonant Dark Dance

  4. Drifting Beyond Reality

  5. Extispicium

  6. The Shadows Collapse Within
  7. Coded Message Of Death
  8. The Sorcerer

  9. Intersected To A Closer Premonition

  10. Coronation Of Existence

Line-up:

  • André Landeck – Bass

  • Bruno Guilherme – Drums

  • João Pedro – Guitars

  • André Sobral – Guitars

  • Nuno Rodrigues – Vocals

Links: