Freedom Hawk – Holding On

Freedom Hawk – Holding On
Smallstone records 2011

Voor al diegenen die niet kunnen wachten tot de echte Black Sabbath weer echt helemaal terug is, hebben we een alternatief in de aanbieding. Freedom Hawk is de naam van de band en op de wat snellere stukken na lijkt dit als twee druppels water op het origineel en dat is inclusief een zanger die klinkt als Ozzy op zijn beste momenten. Het spijt me, maar de enige gedachte die in mij opkomt bij het beluisteren van Holding On is Black Sabbath. Ik weet echt niet of dat nu de bedoeling was bij het maken van dit album, maar het is toch echt zo.

Freedom Hawk komt uit Virginia, USA en werd in 2003 opgericht en Holding On is de derde full length cd die de band uitbrengt. Waar de broertje Cave hun inspiratie vandaan halen is niet zo heel moeilijk te raden, de band klinkt als een klassieke hardrock/heavy metalband. Bij de vorige albums werden ze onder meer vergeleken met een band als Fu Manchu.

Het enige verschil met Sabbath zit em vooral in de gitaren, die meer levendig en expressief zijn. Maar die stem, die intonatie, het is Ozzie, zoals Ozzie had geklonken als hij niet zijn meeste hersencellen vernietigd had. Stoner, groove, soul en logge classic rock, het zit allemaal in de muziek van deze band en alles is gewoon heel lekker gecomponeerd en uitgevoerd.

Alle liefhebbers van een klassiek aandoende sound zou ik aan willen raden om direct tot aanschaf over te gaan of in ieder geval het oor eens te luisteren gaan leggen. Freedom Hawk schuurt op aangename wijze en Holding On weet zich moeiteloos een plaatsje te winnen in menige platenverzameling, daar ga ik gewoon van uit. Echter om deze schijf als klassieker te kronen, was een wat meer eigen geluid zeer gewenst geweest.

Tracklisting:
freedom hawk

  1. Thunderfoot
  2. Living For Days
  3. Edge Of Destiny
  4. Her Addiction
  5. Zelda
  6. Nomad
  7. Magic Lady
  8. Bandito
  9. Flat Tire
  10. North Swell
  11. Standing In Line
  12. Faded
  13. Indian Summer

Line-up:

  • T.R. Morton – Zang, gitaar, keyboards
  • Matt Cave – Lead Gitaar
  • Mark Cave – Bass
  • Lenny Hines – Drums

Links: