Magnetron – A Measured Timeframe

Magnetron – A Measured Timeframe

Eigen beheer, 2011

Magnetron komt weliswaar nu pas met haar eerste full length, maar de band bestaat zeker niet uit groentjes. In 1996 trad de band al een aantal keer onder de naam Magnetron op en aan het eind van de jaren negentig van de vorige eeuw verschenen een aantal demo’s. Verschillende wijzigingen in de line-up en een gewijzigd muzikaal klimaat deed de heren echter besluiten om ieder zijns weegs te gaan. In 2007 besloot men de old school thrash weer nieuw leven in te blazen. Magnetron begon aan een tweede jeugd. A Measured Timeframe is het resultaat.

Een klein half uur thrash in het straatje van Overkill, Exodus en Kreator van een jaar of vijfentwintig geleden. Ongecompliceerde metal met een nostalgisch tintje. De tien tracks klokken rond de drie minuten en worden gekenmerkt door hakketak drums, snerpende zang en lekker raggende gitaren met hier en daar een lekkere solo. Magnetron heeft hoorbaar lak aan trends. Het spelplezier spat van A Measured Timeframe af. Origineel is het niet, maar genietbaar wel degelijk.

Getooid met een hoes en logo dat mij doet denken aan Pieces Of Time van Atheist heeft Magnetron een prima schijfje vervaardigd. In een tijd waarin veel acts toch met een half oog naar de verkoopcijfers kijken en nogal eens met vlees noch vis komen, blijven deze Brabo’s trouw aan hun roots. Niet voor ieder wat wils (Right To Dislike), maar ik kan dat alleen maar waarderen. A Measured Timeframe is een aanrader voor de verstokte Bay Area thrash-fan.

Tracklisting:
magnetron 200

  1. Nice Teeth
  2. The Human Race Has Been Cancelled
  3. Right To Dislike
  4. Born Witless
  5. A Measured Timeframe
  6. Compulsury Communication
  7. For Your Life Let Justice Be Accused
  8. Rob A Bank, Buy A Tank
  9. A Bit Considerate
  10. Flashing Of The Brain

Line-up:

  • Isaak Heemskerk – zang, gitaar
  • Stijn Bogers – bas
  • Johan Smit – drums, zang
  • Dennis Bolderman – gitaar

Links: