Dammerung – Dark Poetry

Dammerung – Dark Poetry
Metal Scrap Records, 2011

Aangezien de spellingswijze van de naam van de band al niet echt klopt, kon je al wel raden dat het hier niet om een Duitse band zou gaan. Dammerung is een gezelschap uit Oekraïne dat melodische black metal brengt en al toe is aan een derde langspeelplaat.

Het feit dat dit voor de heren een derde plaat is, is eigenlijk wel een complete verrassing. Eerder verwachtte ik, op basis van de productie en de muzikale inbreng, dat het hier om een demo of debuutplaat ging. Ik zat er dus even naast, maar eigenlijk zegt dat op zich wel veel over deze band. Wat je kan verwachten is melodische black die weinig origineel uit de hoek komt: voor het merendeel wat basic powerchord-riffs, met héél af en toe eens een stukje op noten. Vocaal, en eigenlijk ook instrumentaal, valt deze band wat in het vaarwater van de Belgische band Signs of Darkness, al is het niveau van deze Vlaamse horde een pak hoger en leveren zij een productief sterk en afwisselend geheel. Dit is dus niet het geval voor deze band uit Oost-Europa, het blijft allemaal erg eenvoudig en daagt weinig uit.

Je mist dus niet erg veel als je Dammerung links laat liggen: een basic plaatje dat muzikaal nog wel in orde is, maar wel al zo’n duizend voorgangers kent. Verder werkt de te luide snare enorm op de zenuwen, vooral dan in Black Arrows of Hatred. Slordigheden die voor een band die al een decennium meedraait toch niet zouden mogen.

Tracklisting:
Dammerung - Dark Poetry

  1. Geometry of Shadows
  2. Bloody River
  3. The Legasy
  4. Black Arrows of Hatred
  5. Enstoned
  6. The Other Side
  7. Ancient Mother
  8. Tomorrow Will Never Begin
  9. From Earth To Heavens

Line-up:

  • Saurg – Vocals
  • Grom – Drums
  • Vathar – Guitars, Bass

Links: