Sushi Rain – Breathless

Sushi Rain – Breathless
Eigen beheer, 2011

Naar eigen zeggen speelt Sushi Rain funk metal. Veel metal valt er echter niet te vinden op Breathless: deze aparte band neemt ons mee terug naar de typische disco-sound van de jaren ’80, met een klein beetje metal-invloeden, en vooral veel ballads.

Er zitten zeker goed geschreven nummers tussen, zoals Don’t Waste More Tears, maar voor het grootste deel steunt de band telkens weer op hetzelfde trucje: funky riffs met bijna neoklassiek geshred. Nou hoeft dat niet per se slecht te zijn, en dat is het ook niet overal (zie bijvoorbeeld Something Illegal Inside My Life), maar ook de uitvoering laat hier en daar nogal te wensen over.

Aan de instrumentale vaardigheden van de bandleden ligt dit niet, want die spelen zeer strak. Nee, het is de stem die Sushi Rain de das om doet. In rustigere passages zijn de vocalen van Matteo Carrai nog wel aan te horen, maar de hoge uithalen en heftigere stukken zijn voor hem toch echt niet weggelegd.

Het idee is leuk bedacht, maar door de slechte uitvoering ben ik bang dat deze cd toch echt stof gaat vangen in de kast. Jammer, maar Sushi Rain laat ons niet Breathless achter hiermee.

Sushi Rain - Breathless

Tracklisting:

  1. Shake Your Body To The Disco Hell
  2. Something Illegal Inside My Life
  3. Don’t Waste More Tears
  4. American Show
  5. Happy for Another Night
  6. Big Mistake
  7. Midnight Queen
  8. I Wanna Fall In Love
  9. Fly
  10. Chianti Wine Shred (bonustrack)

Line-up:

  • Madame Madness – Guitars, Backing Vocals
  • Matteo Carrai – Lead Vocals
  • Azusu – Drums, Percussion
  • Fool Rabbit – Bass
  • Alessandro Biondi – Keyboards, Backing Vocals
  • Alessio Crocetti – Sax
  • Alessandro Marzi – Rap/Soul Voice, Backing Vocals

Links: