Lethian Dreams – Season of Raven Words

Lethian Dreams – Season of Raven Words
Orcynia Records, 2012

Collega Jan had het in 2009 over het album Bleak Silver Streams van deze atmosferische doomers die we ook kennen van Remembrance. Season of Raven Words is het tweede album van de band, waarmee ze een nieuwe stap zetten in hun evolutie. Weg grunts, zangeres Carline Van Roos doet vanaf nu alles behalve het metalen gitaarwerk. Best een prestatie!

Lethian Dreams

Season of Raven Words mag je zeer zeker zien als een atmosferische doom metal-band. Niet alleen de frêle stem van Carline met een zachte gloed zorgt voor de luchtige ervaring, ook de meewarige basgitaar en de onschuldige keys en piano bouwen mee aan een fragiel en diepgaande, kwetsbare gelaagdheid. De dubbele gitaarlijnen met vooral akoestische melodieën enerzijds en ruwe metalfrequenties anderzijds contrasteren perfect. Deze muziek raakt de luisteraar, zowel in de trommelvlies als in het gevoelscentrum.

Een zeer mooie plaat die ongekunsteld en bijzonder naturel klinkt in zijn droefnis en schoonheid. Een aanrader, sowieso. Luistertips: Wandering, White Gold.

Tracklisting:

Lethian Dreams

  1. Dawn

  2. Wandering

  3. See
  4. Raven

  5. White Gold
  6. Invisible
  7. Satyrs

  8. Roads

Line-up:

  • Carline Van Roos – vocals, keyboards, bass, programming
  • Matthieu Sachs – guitars

Links: