Fukpig – 3

Fukpig – 3
Devizes Studio, 2012

Ik ben fan van Fukpig. De mix van sfeervolle horror-elementen in combinatie met hun necropunk (zeg maar gerust D-beat black metal) ligt bijzonder hard en goed in het gehoor. Michael Kenney (Anaal Nathrakh) is er deze keer niet bij, broer Paul nam het meeste werk op zich. Het is er aan af te horen.

Het is een beetje dubbel om een sterke plaat negatief te gaan beoordelen. Het komt er bij 3 op neer dat zijn voorgangers sterker zijn. De productie, de “drums” (computer?), de nummers, alles eigenlijk. De vocalen staan wat naar achter in de mix maar klinken nog steeds even ziek. Aan de andere kant wordt het tekstuele steeds sociaal-kritischer en grindcore-verantwoord. Gelukkig blijft het een herrie vanjewelste waardoor je ook als muzikale extremist kunt blijven genieten van een uitzonderlijke woestenij.

Beetje jammer dat het karakter en de configuratie gedeeltelijk weg is na het (tijdelijke?) vertrek van Mick. Ik mis de atmosfeer, de dichte productie, de grimmige catchyness. Aan de andere kant blijft het natuurlijk een zieke band met een onwaarschijnlijk geluid. Voorlopig de minste Fukpig, ook al heb ik geen spijt van de aankoop.

Tracklisting:Fukpig

  1. Alcohol and Necropunk

  2. Hack
  3. Mean World

  4. Democracy Reset

  5. Fascist Moron
  6. Unattainable Ideals

  7. A Matrix Made of Shit

  8. Hope Stings Eternal
  9. Archaic Beliefs

  10. Trogalodyte

  11. Calculated Tyranny

  12. Delight in the Dying of the Light

  13. In the Absence of Your Saviour
  14. This World is Weakening

  15. The Eulogy of a Crushed Romantic

Line-up:

  • Drunk – Vocals
  • Misery – Instrumenten

Links: