Sektemtum – Aut Caesar, Aut Nihil

Sektemtum – Aut Caesar, Aut Nihil
Osmose Productions, 2012

Osmose Records, aan hen heb ik een deel van mijn metalen jeugd te danken. Eeuwige dankbaarheid is het gevolg. Naast enkele klasse bands hebben ze ook steevast plaats voor bands van eigen bodem, Franse bands dus, zoals dit Sektemtum. Sektemtum is de band rond Meyhnach, tegenwoordig bekend als frontman van Hell Militia (live beter dan op plaat), vroeger als de man van Mütiilation (cult d’escargots).

Sektemtum brengt als vanzelfsprekend black metal. Voorspelbare midtempo black metal die zich concentreert rond “de riff”, simpel en zonder al teveel dynamiek of dreiging. Dat laatste is wellicht de bedoeling, maar waar Aosoth wel in slaagt te brengen daar faalt Sektemtum. Zelfs na een groot aantal luisterbeurten valt er geen kwartje en blijft het gewoon standaard black waar de zwarte magie ontbreekt.

Ik moest best wel lachen bij het alternatieve black metal-imago die deze band over zich wil krijgen, al helemaal na het bekijken van hun videoclip. Ik krijg er een beetje een Slagmaur-gevoel bij. The Average, The Ordinary, behoorlijk ironisch.

Tracklisting:

Sektemtum - Aut Caesar, Aut Nihil

  1. Aut Caesar Aut Nihil

  2. Conference Catastrophe

  3. Exquirsis
  4. Dead Whore Fragrance

  5. The Average, The Ordinary

  6. Phoenix 999 et des Poussières

  7. Faded

  8. 2///18///

  9. To Deads End, With Holes in Your Pockets
  10. Low Spread

Line-up:

  • Six

  • James Prick
  • PLCD
  • Meyhna’ch

Links: