Empires Laid Waste – With The Tide Comes Destruction

Empires Laid Waste – With The Tide Comes Destruction
Eigen Beheer, 2012

Op de deurmat valt van tijd tot tijd nog weleens een fysieke promo. Nu werd ik getrakteerd op een mooi uitziende digipack van het mij volkomen onbekende Empires Laid Waste uit Australië. Dit vijftal brengt met With The Tide Comes Destruction een zes tracks tellende EP uit.

Uit de speakers rolt prima ingespeelde en goed in het gehoor liggende melodieuze death metal met een lichte thrash-insteek. Er wordt flink op tempo geblast met een nummer als Home Like Hell, lekker midtempo gebeukt in With The Tide Comes Destruction en ook de melodieuze registers worden vol opengetrokken op Quaken The Earth. De twee gitaristen hebben hoorbaar plezier tijdens korte felle leads, of langzamere langere solo’s die ze afwisselend spelen. De zanger heeft een fijne strot en varieert van de diepere grunt tot aan meer schreeuwende vocalen. Ondanks de wisselende aanpak op deze EP klinkt het als een geheel en nog verrassender misschien, is dat het fris en eigen klinkt.

Deze band doet hier heel veel goed en dit maakt mij nieuwsgierig naar een komende full-length. Tussen alle middelmaat die er wordt uitgebracht zit er af en toe iets dat de moeite waard is, en daar is dit een goed voorbeeld van! Checken!

Empires Laid Waste
Tracklisting:

  1. With The Tide Comes Destruction
  2. Banished To The Wasteland
  3. Closer The End
  4. Home Like Hell
  5. Our Betrayers
  6. Quaken The Earth

Line-up:

  • Tom – Bass
  • Pete – Vocals
  • Adam – Guitars
  • Jonas – Guitars
  • Scott – Drums

Links: