Craving – Fucked Up Beyond Repair

Craving – Fucked Up Beyond Repair
Eigen beheer, 2012

Met een titel als Fucked Up Beyond Repair had je het eigenlijk al kunnen verwachten, maar het mag toch gezegd worden: Craving’s debuut-EP is bruut! Met beukende metalcore slaat men ons om de oren, maar ook invloeden uit de death- en soms zelfs uit de doom-hoek (die langgerekte, door merg en been gaande brul en trage, zware gitaren in het titelnummer, heerlijk) worden niet geschuwd.

Tussen al dit geweld is er geen plek overgebleven voor enige melodie. Maar wie heeft er melodie nodig, als je ook zieke breakdowns kunt hebben? Luister eens naar Kräken, en durf te zeggen dat je niet de neiging kreeg om te headbangen of te moshen. Craving speelt heerlijke metalcore, en dat op een debuut.

Bijna aan het eind van de EP aangekomen, lijkt het alsof Craving werkelijk niks verkeerd kan doen. En dan.. komen ze met Yaya. Met vocalen die lijken alsof ze maar wat brullen, en een algeheel gebrek aan structuur, is dit een domper op een anderszins erg sterke cd, en ik vraag me dan ook echt af waarom de band ervoor gekozen heeft om dit nummer op dit schijfje te plaatsen.

Gelukkig zijn de andere vijf tracks wel van het hiervoor beschreven hoge niveau. Hou je van metalcore, en kun je wel tegen wat melodieloos gebeuk? Ren dan meteen naar de winkel (of klik op de onderstaande ReverbNation-link, waar de hele plaat te beluisteren is).

Craving – Fucked Up Beyond Repair

Tracklisting:

  1. Bed Romanz
  2. Kalashnimosh
  3. Fucked Up Beyond Repair
  4. Kräken
  5. Chili Con Carnage
  6. Yaya

Line-up:

  • Raphi – Scream
  • Boj – Guitar
  • Maignan – Guitar
  • Giu – Bass
  • David – Drums

Links: