Eternal Dream – The Fall of Salanthine

Eternal Dream – The Fall of Salanthine
Eigen beheer, 2012

Huh, is Tarja samen met Nightwish onder een nieuwe naam doorgegaan? Helaas niet, maar dat is wel de indruk die Eternal Dream weet te wekken. Het krachtige stemgeluid van zangeres Ana Moronta zou namelijk zo afkomstig kunnen zijn van een Oceanborn, en ook instrumentaal gezien volgt The Fall of Salanthine de lijn van het oudere Nightwish-werk, met snelle, doch melodische, gitaarlijnen en het veelvuldig gebruik van de dubbele basdrums.

Maar gelukkig is dit Eternal Dream veel meer dan een veredelde coverband. Zo zoeken ze ook hun inspiratie in de filmische metal, zoals we dat ook al bij bijvoorbeeld Fairyland of Ancient Bards zagen. The Fall of Salanthine vertelt het verhaal van de fictieve stad Salanthine, en het tragische lot dat deze stad ten deel valt, en de muziek sluit hier naadloos op aan. Kijk bijvoorbeeld naar het aggressieve God of War, of het schitterende duet Farewell.

Na bijna een uur aan sterke power metal komt er dan een einde aan deze plaat, met het indrukwekkende drieluik Memories of a Lyliac Dawn. Vooral het akoestische stuk aan het eind van het tweede deel, met in de verte Moronta’s prachtige zang springt eruit.

The Fall of Salanthine is een zeer interessant album geworden, en fans van symfonische power metal kunnen deze cd zonder te twijfelen aanschaffen. Het is nog vroeg, maar dit zou zomaar eens jaarlijstmateriaal kunnen zijn.

Eternal Dream – The Fall of Salanthine

Tracklisting:

  1. March of the Immortals
  2. God of War
  3. Last Battle of a Hero
  4. Symphony of Horizon
  5. Elysian Era
  6. Farewell
  7. The Rising
  8. Frozen Salanthine
  9. Sweet Wrath
  10. The Beast and the Rose
  11. Waters of Reality
  12. Memories of a Lyliac Dawn Act I – Genesis
  13. Memories of a Lyliac Dawn Act II – Beauty of Eterna
  14. Memories of a Lyliac Dawn Act III – Epica and the Bliss

Line-up:

  • Antonio Motta – Bass
  • Andy Montalbetti – Drums
  • Alvaro Sabin – Guitars
  • Niko Hartmann – Guitars
  • César Rodriguez – Keyboards
  • Ana Moronta – Vocals

Links: